Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta
2-4 portioner
Du behöver:
600 g rotselleri
1 ekologisk citron, saft och skal
6 dadlar utan kärnor
1 handfull myntablad
Yoghurtdressing:
1 ½ dl yoghurt naturell eller crème fraiche, 18%
1–2 tsk honung
½ tsk sumak (kan uteslutas)
½ tsk stött spiskummin
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
2 msk rostade pumpakärnor
Gör så här:
1. Skala rotsellerin och riv den grovt på rivjärn eller på en spiralskärare.
2. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen.
3. Vänd ihop strimlorna av rotselleri med citronskal och -saft.
4. Blanda yoghurt, honung, sumak och spiskummin.
5. Smaka av med salt och peppar och vänd ner sellerin i dressingen.
6. Hacka dadlar och mynta, vänd ner i salladen och låt den stå och dra i 15 minuter.
7. Strö rostade pumpakärnor över precis före servering.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER: