Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta

30 mar, 2020
AvRedaktionen
Rustikt tillbehör med frisk smak till ugnsstekt kyckling, lamm eller kryddiga köttbullar. Supergott att röra ner en sked tahini också i dressingen. Toppa med rostade pumpafrön för härlig crunch!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2-4 portioner

Du behöver:

600 g rotselleri

1 ekologisk citron, saft och skal

6 dadlar utan kärnor

1 handfull myntablad

Yoghurtdressing:

1 ½ dl yoghurt naturell eller crème fraiche, 18%

1–2 tsk honung

½ tsk sumak (kan uteslutas)

½ tsk stött spiskummin

Salt och nymalen svartpeppar

Garnering:

2 msk rostade pumpakärnor

Gör så här:

1. Skala rotsellerin och riv den grovt på rivjärn eller på en spiralskärare.

2. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen.

3. Vänd ihop strimlorna av rotselleri med citronskal och -saft.

4. Blanda yoghurt, honung, sumak och spiskummin.

5. Smaka av med salt och peppar och vänd ner sellerin i dressingen.

6. Hacka dadlar och mynta, vänd ner i salladen och låt den stå och dra i 15 minuter.

7. Strö rostade pumpakärnor över precis före servering.

Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta
Rotselleri i kryddig yoghurt med dadlar och mynta.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 goda recept med rotfrukter

Pizza med rotfrukter, rödlök och getost

Läcker grön kycklingsallad

Annons