Roulader med ugnsbakade rotfrukter
07 mar, 2020
AvRedaktionen
Bjud på roulader! Denna variant med ugnsbakade rotfrukter är riktigt god. Garnera med timjan, oregano eller persilja.
Annons
2–3 portioner
Du behöver:
1 fläskfilé
1 äpple
1 msk torkad eller färsk timjan
Salt och svartpeppar
Olivolja till stekning
250 g palsternacka
250 g persiljerot
1 msk honung
2 msk pumpakärnor
Garnering:
Timjan, oregano eller persilja
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°.
- Putsa filén och skär försiktigt en skåra på längden, ett par cm djup.
- Akta så du inte skär helt igenom.
- Vik upp de båda halvorna.
- Riv äpplet och fördela i köttskåran tillsammans med timjan.
- Salta och peppra och rulla ihop köttet till en roulad.
- Bind med snöre runt eller fäst med köttnålar så rouladen håller ihop.
- Bryn köttet i olja i en stekpanna.
- Skala palsternackorna och persiljerötterna och skär dem i kvartar på längden, eller i halvor om de är mycket tunna.
- Vänd bitarna i olja och fördela på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
- Lägg fläskfilén ovanpå rotfrukterna, krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 20 minuter.
- Droppa honung och strö pumpakärnor över grönsakerna och köttet.
- Rosta ytterligare 5 minuter i ugnen, tills rotfrukterna är gyllene.
- Skär rouladen i tjocka skivor och servera med hackade kryddörter ovanpå och rotsaker vid sidan om.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Baconlindad fläskfilé med gorgonzola-klyftpotatis
Annons