Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rucolasoppa med gröna ärtor

29 jan, 2012
AvRebecca Wictor
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 20 minuter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

smör eller olja

8 dl vatten

2 hönsbuljongtärningar

600 g frysta gröna ärter

100 g rucolasallad

2 dl lätt crème fraiche

salt

parmesanost

Finhacka lök och vitlök och fräs lite lätt i en stor kastrull med smör eller olja. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Häll i ärterna och låt koka/sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt rucolan på slutet och låt den koka med ett par minuter (spara lite sallad till serveringen).

Mixa soppan slät i en matberedare eller direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt. Servera soppan varm med några rucolablad och hyvlad pamesanost.

Annons