Rucolasoppa med gröna ärtor
29 jan, 2012
AvRebecca Wictor
Annons
4 personer
Tid: 20 minuter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör eller olja
8 dl vatten
2 hönsbuljongtärningar
600 g frysta gröna ärter
100 g rucolasallad
2 dl lätt crème fraiche
salt
parmesanost
Finhacka lök och vitlök och fräs lite lätt i en stor kastrull med smör eller olja. Tillsätt vattnet och smula i buljongtärningarna. Häll i ärterna och låt koka/sjuda i cirka 15 minuter. Tillsätt rucolan på slutet och låt den koka med ett par minuter (spara lite sallad till serveringen).
Mixa soppan slät i en matberedare eller direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer. Rör ner crème fraiche och smaka av med salt. Servera soppan varm med några rucolablad och hyvlad pamesanost.
Annons