Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Rulad av rökt hälleflundra med gräslök

03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0097_EMV1303.pdf

Rulad av rökt hälleflundra med gräslök

Tid: 10 minuter + 1 timme i frys

Låt hälleflundran smälta i munnen tillsammans med krämig gräslöksfärskost. Tänk dock på att välja MSC-märkt hälleflundra. Det går också bra att använda kallrökt lax.

150 g rökt hälleflundra, tunt skivad (MSC-märkt)

200 g färskost

1 kruka gräslök (finhackad)

salt och vitpeppar (nymald)

citron till servering

Rör samman färskost och gräslök och smaksätt med salt och peppar. Lägg hälleflundreskivorna så att de lappar över varandra på plastfolie. Fördela färskostkrämen i en jämn sträng på fiskskivorna och rulla ihop. Låt stå kallt 1 timme (gärna i frysen, så det lättare att skära). Skär i bitar innan servering. Garnera med citronskivor.

Annons