Rulad av rökt hälleflundra med gräslök
03 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Annons
Rulad av rökt hälleflundra med gräslök
Tid: 10 minuter + 1 timme i frys
Låt hälleflundran smälta i munnen tillsammans med krämig gräslöksfärskost. Tänk dock på att välja MSC-märkt hälleflundra. Det går också bra att använda kallrökt lax.
150 g rökt hälleflundra, tunt skivad (MSC-märkt)
200 g färskost
1 kruka gräslök (finhackad)
salt och vitpeppar (nymald)
citron till servering
Rör samman färskost och gräslök och smaksätt med salt och peppar. Lägg hälleflundreskivorna så att de lappar över varandra på plastfolie. Fördela färskostkrämen i en jämn sträng på fiskskivorna och rulla ihop. Låt stå kallt 1 timme (gärna i frysen, så det lättare att skära). Skär i bitar innan servering. Garnera med citronskivor.
Annons