Lyxig rulltårta med marsipantäcke
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Rulltårtan är en gammal favorit som går att fylla med det mesta. Men glöm inte att det går att toppa med det mesta också! Här med ett lyxigt marsipantäcke, choklad och torkade hallon!
Annons
Rulltårta med marsipantäcke
En favorit som blir extra lyxig med ett sött marsipantäcke, choklad och torkade hallon.
4–6 bitar
Du behöver:
3 stora ägg
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
90 g (ca 1 ½ dl) vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
Lite smör
2 msk strösocker
Fyllning:
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
100 g hallonsylt
Topping:
300 g vit marsipan
50 g mörk choklad
Frystorkade hallon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°. Vispa ägg, socker och vanilj luftigt och vitt. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd sedan försiktigt ner det i smeten.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj pappret med smör. Bred ut smeten på pappret i en stor fyrkant, ca 25 x 35 cm. Grädda 10–12 minuter, tills kakan är lätt gyllene. Lägg ett bakplåtspapper på bakbordet och strö på 2 msk socker. Vänd över kakan på bakplåtspappret med socker och lossa sedan försiktigt det papper som kakan gräddats på. Rulla ihop den varma bottnen (med pappret kvar) från kortsidan så du får en tjock rulle. Lägg rullen med skarven nedåt och låt den svalna helt.
- Vispa grädde och vanilj till ett fast skum. Rulla försiktigt ut bottnen som fått svalna.Bred sylten på bottnen. Bred grädden ovanpå, men lämna en kant på ca 4 cm fri på den bakersta kortsidan. Rulla försiktigt ihop igen och lägg rulltårtan med skarven nedåt på ett fat. Ställ in i kylskåp ca 30 minuter.
- Kavla ut marsipanen till en stor fyrkant, den ska täcka hela rulltårtan. Skär till kanterna så att den passar precis. Rulla försiktigt in tårtan i marsipanen. Lägg den med skarven nedåt på ett fat.Hacka och smält chokladen. Ringla chokladen över rulltårtan och strö torkade hallon över.
Recept: Sofia Andersson, Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons