Ryggbiffsmacka med chimichurri och koriander
25 jun, 2017
AvRedaktionen
Matig macka som får en välkommen skjuts av en het chimichurri. Servera på surdegsbröd som du penslar med olivolja och gnider in med vitlök.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
4 skivor surdegsbröd
olivolja
1–2 vitlöksklyftor
4 skivor ryggbiff (à 150–200 g)
smör
salt och peppar
blandad sallad
1 kruka färsk koriander
Chimichurri:
1 dl finhackad färsk basilika, bladpersilja och koriander
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
1–2 röda chilifrukter
1 lime
1/2 dl olivolja
salt
Gör så här:
Pensla brödskivorna med olivolja, gnid in dem med vitlök och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna. Smörstek köttet enligt önskemål, salta och peppra. Finhacka alla ingredienser till chimichurrin och blanda med saften från limen och olivolja. Smaka av med salt. Lägg lite sallad på varje brödskiva, därefter köttet och toppa med en rejäl sked chimi churri. Strö över färska korianderblad.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Philips
Annons