Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så bakar du supergoda (och nyttiga) cookies med 4 ingredienser

12 jan, 2016
Fyra ingredienser, en skål och 12 minuter är allt du behöver för att göra de här kakorna. Och som om det inte vore nog är de dessutom glutenfria, helt veganvänliga och riktigt goda.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Om du inte trodde att gott kunde rimma med nyttigt får du tänka om. De här utsökta chocolate chip-kakorna med smak av banan kräver bara fyra ingredienser – och är superenkla att slänga ihop. Och eftersom de varken innehåller vetemjöl, mjölk, ägg eller vitt socker passar de så väl veganen som den nyttiga.

Du behöver:

  • 1,1 dl kokosmjöl
  • 2 st mogna, mosade bananer
  • 4 msk cashewsmör (eller annat nötsmör)
  • 4 msk lönnsirap
  • Mjölkfria chokladnibs (eller annan hackad choklad efter smak)

Gör så här:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda kokosmjöl och mosad banan i en skål. Det ska vara ganska klumpigt. Lägg nötsmöret och lönnsirap i en kastrull och smält samman. Häll det sedan i mjöl- och bananblandningen och rör till en tjock smet. Addera chokladen. Forma till små bollar och lägg på bakplåten. Pressa ut dem försiktigt till kakor och grädda i 12 minuter. Låt kakorna svalna i 10 minuter innan du avnjuter dem.

Kakorna kan förvaras i rumstemperatur i upp till tre dagar. De kan även förvaras i kylskåp och frysas.

Recept och bilder: The Big Man’s World

Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka

Annons