Så bakar du supergoda (och nyttiga) cookies med 4 ingredienser
Om du inte trodde att gott kunde rimma med nyttigt får du tänka om. De här utsökta chocolate chip-kakorna med smak av banan kräver bara fyra ingredienser – och är superenkla att slänga ihop. Och eftersom de varken innehåller vetemjöl, mjölk, ägg eller vitt socker passar de så väl veganen som den nyttiga.
Du behöver:
- 1,1 dl kokosmjöl
- 2 st mogna, mosade bananer
- 4 msk cashewsmör (eller annat nötsmör)
- 4 msk lönnsirap
- Mjölkfria chokladnibs (eller annan hackad choklad efter smak)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på en plåt. Blanda kokosmjöl och mosad banan i en skål. Det ska vara ganska klumpigt. Lägg nötsmöret och lönnsirap i en kastrull och smält samman. Häll det sedan i mjöl- och bananblandningen och rör till en tjock smet. Addera chokladen. Forma till små bollar och lägg på bakplåten. Pressa ut dem försiktigt till kakor och grädda i 12 minuter. Låt kakorna svalna i 10 minuter innan du avnjuter dem.
Kakorna kan förvaras i rumstemperatur i upp till tre dagar. De kan även förvaras i kylskåp och frysas.
Recept och bilder: The Big Man’s World
Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka