Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så enkelt gör du egen chokladfondue

10 apr, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Är 80-talets trendigaste dessert på väg tillbaka?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår faktiskt varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. (Till exempel i en mikro…)

För 2 personer

Tid: 5 minuter

Du behöver:

– 4 msk mjölk

– Ca 50 g choklad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…

– Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål. Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken. Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Foto: Shutterstock

LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO

Annons