Så enkelt gör du egen chokladfondue
10 apr, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Är 80-talets trendigaste dessert på väg tillbaka?
Annons
Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår faktiskt varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål. Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. (Till exempel i en mikro…)
För 2 personer
Tid: 5 minuter
Du behöver:
– 4 msk mjölk
– Ca 50 g choklad
– Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex…
– Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa
Gör så här:
Häll mjölken i en liten skål. Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt. Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken. Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.
Foto: Shutterstock
LÄS OCKSÅ: VEGANSKA CHOKLADTRYFFLAR GJORDA PÅ AVOKADO
Annons