Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så fixar du helgens godaste (och enklaste) tilltugg

14 nov, 2015
AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Timjanrostade nötter är det perfekta tilltugget till helgens drinkar. Använd favoritnöten eller mixa flera olika sorter för att få en egen blandning. Det är farligt gott!

Du behöver:

– 5 dl nötter (t ex paranötter, cashewnötter, sötmandel och valnötter)

– 1 1/2 msk olivolja

– 1 msk hackad timjan

– 1/2 msk flytande honung

– 2 tsk flingsalt

Så gör du:

Sätt ugnen på 175°. Lägg nötblandningen i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills nötterna får en gyllenbrun färg. Blanda under tiden ihop olivolja, timjan, flingsalt och chiliflakes. Ta ut nötterna ur ugnen, blanda dem med oljan och rosta ytterligare 5–10 minuter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Tips! Tillverka egna strutar att servera nötter eller popcorn ur. Tapetstuvar fungerar till exempel alldeles utmärkt, klä in dem med lite bakplåtspapper så slipper du fettfläckar och kan använda dem fler gånger.

Av ELLE mat och vin

Foto: Emily Dahl

Annons