Så fixar du helgens godaste (och enklaste) tilltugg
Timjanrostade nötter är det perfekta tilltugget till helgens drinkar. Använd favoritnöten eller mixa flera olika sorter för att få en egen blandning. Det är farligt gott!
Du behöver:
– 5 dl nötter (t ex paranötter, cashewnötter, sötmandel och valnötter)
– 1 1/2 msk olivolja
– 1 msk hackad timjan
– 1/2 msk flytande honung
– 2 tsk flingsalt
Så gör du:
Sätt ugnen på 175°. Lägg nötblandningen i en långpanna med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen i cirka 10 minuter tills nötterna får en gyllenbrun färg. Blanda under tiden ihop olivolja, timjan, flingsalt och chiliflakes. Ta ut nötterna ur ugnen, blanda dem med oljan och rosta ytterligare 5–10 minuter.
Tips! Tillverka egna strutar att servera nötter eller popcorn ur. Tapetstuvar fungerar till exempel alldeles utmärkt, klä in dem med lite bakplåtspapper så slipper du fettfläckar och kan använda dem fler gånger.
Foto: Emily Dahl