Så gör du egen och fantastiskt god nutella
05 feb, 2016
AvLisa Segerson
I dag är det nutelladagen. Så varför inte unna dig en hemgjord nutella? En hasselnötskräm som även blir nyttigare än den du köper i affären. Och dessutom är mycket godare!
Annons
Hasselnötskräm
ca 2 dl
Tid: 30 minuter
200 g hasselnötter
100 g mörk choklad
3 msk raw kokosolja (till exempel från Renée Voltaire)
3 msk flytande honung
1 krm flingsalt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter i mitten av ugnen. Mixa till en slät smet i en matberedare cirka 5 minuter. Tillsätt hackad choklad, kokosolja och honung.
Mixa helt slätt och fyll i en ren burk. Förvara i kylen. Ta fram i god tid före användning då krämen stelnar i kylen. Men den smälter lika fort på nyrostat bröd! Har den blivit fast och man absolut inte har tid att vänta på att den ska bli mjuk kan den skivas med en vanlig osthyvel. Krämen håller ca en vecka i kylen.
Bild: Shutterstock
Recept: ELLE Mat och Vin
Annons