Så gör du eget rödbetsbröd på 20 minuter
ELLE mat & vin bjuder på ett enkelt, nyttigt och färgglatt recept på rödbetsbröd. Perfekt till en brunch.
Läs också: Gott och nyttigt snacks till lördagkvällen
Du behöver:
– 1 msk bakpulver eller bikarbonat
– 1 tsk salt
– 1 dl grahamsmjöl
– 2 dl havregryn
– 5 dl vetemjöl
– 100 g smör
– 100 g rivna rödbetor
– 3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella
Så här gör du:
Sätt ugnen på 250 grader. Riv rödbetorna. Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda ner rivna rödbetor, mjölk eller filmjölk och smör. Det går bra att smälta. Allt ska bli en kladdig deg. Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Gör ett hål i mitten av brödet och skär sedan i lagom stora ”tårtbitar”. Nagga sedan varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg. Låt brödet svalna på plåten och servera därefter.
Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka