Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du eget rödbetsbröd på 20 minuter

22 nov, 2015
AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

ELLE mat & vin bjuder på ett enkelt, nyttigt och färgglatt recept på rödbetsbröd. Perfekt till en brunch.

Läs också: Gott och nyttigt snacks till lördagkvällen

Du behöver: 

– 1 msk bakpulver eller bikarbonat

– 1 tsk salt

– 1 dl grahamsmjöl

– 2 dl havregryn

– 5 dl vetemjöl

– 100 g smör

– 100 g rivna rödbetor

– 3 dl mjölk eller filmjölk men går även med kesella

Så här gör du:

Sätt ugnen på 250 grader. Riv rödbetorna. Blanda samman alla torra ingredienser. Blanda ner rivna rödbetor, mjölk eller filmjölk och smör. Det går bra att smälta. Allt ska bli en kladdig deg. Forma degen till en boll och lägg den på en plåt med bakblåtspapper. Gör ett hål i mitten av brödet och skär sedan i lagom stora ”tårtbitar”. Nagga sedan varje bit med en gaffel och grädda sedan i ugnen i ca 15 minuter tills brödet fått en fin färg. Låt brödet svalna på plåten och servera därefter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka

Recept taget från ELLE mat och vin

Annons