Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du nyttig vegansk fudge med jordnötssmör

21 apr, 2016
AvJoel Linde
Recept: Nyttig vegansk fudge med jordnötssmör
Sugen på något snabbt, enkelt och gott, som dessutom är nyttigt och helt veganskt? Här är det perfekta receptet!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Fudge låter väl kanske inte som någon hälsokost, men det går att göra det på ett sätt som är betydligt nyttigare än vanlig fudge du köper i butik.

Nyckeln till den här underbara varianten är kokosolja som innehåller massor av nyttiga fetter och oljor. Därtill lägger vi massor av nötter, vilket som bekant är något vi alla bör äta för dess goda hälsoegenskaper.

Men fudge äter vi ändå så klart främst för att det är gott, och det här enkla receptet kommer få dig att alltid vilja ha halva frysen full av gyllenbruna fudgerutor.

Du behöver:

– 8 msk jordnötssmör (eller annat nötsmör)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

– 2 msk kokosolja

– 2 msk lönnsirap (eller honung om du vill och inte är vegan)

– 1/4 tsk vaniljextrakt

– 1 krm salt

Gör så här:

Mixa ingredienserna ordentligt. Om det går trögt kan du ställa skålen i micron i ca 15 sekunder. Häll krämen i en form med bakplåtspapper. Ställ i frysen i 30-40 minuter. Ta ut när din fudge är hård, vänta i 5 minuter och skär sedan upp i rutor.

Läs mer: Så gör du din egen Nutellaglass – på bara 3 ingredienser

Annons