Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du olivfoccacia med fetaost och tomater

11 dec, 2015
AvLisa Segerson
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att baka foacaccia i långpanna sparar tid, är praktiskt – och fantastiskt gott! Det här brödet funkar perfekt som lunch tillsammans med en fräsch sallad eller soppa.

Du behöver:

1 paket jäst

2 1/2 dl ljummet vatten

1 nypa salt

2 msk vitt vin

1 msk flytande honung

2 msk olivolja

8 dl vetemjöl

200 g fetaost

100 g körsbärstomater

1/2 rödlök

rosmarin

1/2 dl olivolja

flingsalt

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, honung och olivolja. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Lägg den jästa degen i en oljad långpanna och tryck ut degen i hörnen. Dela osten i mindre bitar och skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Fördela osten, tomaterna och löken över brödet och tryck ner tillsammans med fina kvistar rosmarin. Ringla över olivolja och strö över några nypor flingsalt.

Grädda mitt i ugnen på 225° i 15–20 minuter.

Recept och bild från ELLE mat och vin

Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka

Annons