Så gör du olivfoccacia med fetaost och tomater
Att baka foacaccia i långpanna sparar tid, är praktiskt – och fantastiskt gott! Det här brödet funkar perfekt som lunch tillsammans med en fräsch sallad eller soppa.
Du behöver:
1 paket jäst
2 1/2 dl ljummet vatten
1 nypa salt
2 msk vitt vin
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
8 dl vetemjöl
200 g fetaost
100 g körsbärstomater
1/2 rödlök
rosmarin
1/2 dl olivolja
flingsalt
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och häll i ljummet vatten, salt, honung och olivolja. Blanda ner mjölet och spara lite till utbakningen. Jäs under duk i cirka 30 minuter.
Lägg den jästa degen i en oljad långpanna och tryck ut degen i hörnen. Dela osten i mindre bitar och skär tomaterna och rödlöken i klyftor. Fördela osten, tomaterna och löken över brödet och tryck ner tillsammans med fina kvistar rosmarin. Ringla över olivolja och strö över några nypor flingsalt.
Grädda mitt i ugnen på 225° i 15–20 minuter.
Recept och bild från ELLE mat och vin
Läs också: Recept på glutenfri kladdkaka