Ät trendigt: Gör du sötpotatischips i micron
Att göra egna chips på rotsaker är både roligt och otroligt gott. Och inte minst sötpotatis passar perfekt att göra chips på! Dessutom går det att göra sötpotatischips både i ugnen och i micron! Detta recept kommer från superduktiga hälsopedagogerna Jenny och Linnea som driver bloggen Supermat på sajten Måbra.
LÄS OCKSÅ: Ät trendigt: sötpotatischipsen – som alla pratar om just nu
Ingredienser:
– Sötpotatis
– Salt
– (olja)
Gör så här:
Ugn
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, skivorna bör inte täcka varandra
4. Ringla eventuellt på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i ca 20-30 minuter
5. Chipsen är klara när dem är gyllenbruna och krispiga
Resultaten kan variera beroende på ugn, enklast är det i en varmluftsugn. Ge inte upp om chipsen inte blir perfekta första gången. Testa er fram och testa även i micron!
Micro
1. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin
2. Lägg skivorna på en tallrik och salta, skivorna bör inte täcka varandra (här behövs ingen olja)
3. Kör i micron på högsta i effekt i ca 5 minuter
4. Klart!