Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ät trendigt: Gör du sötpotatischips i micron

23 jul, 2016
AvLisa Segerson
På bara fem minuter kan du göra dessa otroligt goda och nyttiga sötpotatischipsen i micron.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att göra egna chips på rotsaker är både roligt och otroligt gott. Och inte minst sötpotatis passar perfekt att göra chips på! Dessutom går det att göra sötpotatischips både i ugnen och i micron! Detta recept kommer från superduktiga hälsopedagogerna Jenny och Linnea som driver bloggen Supermat på sajten Måbra.

LÄS OCKSÅ: Ät trendigt: sötpotatischipsen – som alla pratar om just nu

Ingredienser:

– Sötpotatis

– Salt

– (olja)

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Gör så här:
Ugn

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin

3. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper, skivorna bör inte täcka varandra

4. Ringla eventuellt på lite olja och strö över salt. Ugnsrosta i ca 20-30 minuter

5. Chipsen är klara när dem är gyllenbruna och krispiga

Resultaten kan variera beroende på ugn, enklast är det i en varmluftsugn. Ge inte upp om chipsen inte blir perfekta första gången. Testa er fram och testa även i micron!

Micro

1. Skiva sötpotatisen så tunt som möjligt, gärna i en mandolin

2. Lägg skivorna på en tallrik och salta, skivorna bör inte täcka varandra (här behövs ingen olja)

3. Kör i micron på högsta i effekt i ca 5 minuter

4. Klart!

LÄS OCKSÅ: 6 recept på somrig buffémat värdig ett lyxhotell

Annons