Så gör du underbart god glass hemma utan glassmaskin
Glass brukar gå hem hos alla och är väldigt tacksamt att bjuda på. Ni kanske tänker då att man är tvungen att ha en glassmaskin för att få till den där härligt goda glassen hemma? Det behöver ni faktiskt inte. Här är tre lyxiga, snabba och otroligt goda recept på glass som du kan göra hemma utan glassmaskin.
Snabb mangoglass
4 portioner
Du behöver:
400 g fryst mango
1/2 dl turkisk yoghurt
2 passionsfrukter
100 g ananas
100 g honungsmelon
Rostade kokosflakes
Ätbara blommor
Gör så här:
Mixa mangon med turkisk yoghurt.
Halvera passionsfrukterna och skar ananas och melon i små bitar.
Lägg mangoglassen i fyra skålar eller glas och toppa med frukten, kokosflakes och garnera gärna med ätbara blommor.
Hemgjorda sandwichkakor med glass
Du behöver:
100 g mork choklad grovhackad
125 g smor
2 dl strosocker
2 agg
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
12 dl vetemjol
Fyllning:
7 dl vaniljglass
Gor sa här:
- Satt ugnen pa 175°.
- Kla tva ugnsformar pa vardera 18x24 cm med bakplatspapper.
- Smalt chokladen i en stor skal over vattenbad. Ror sedan ner smor och socker, fortsatt rora tills det ar helt blandat.
- Tillsatt aggen, ett i taget, och ror tills det blandat sig. Ror sedan ner vaniljsocker, salt och slutligen mjol.
- Fordela smeten i de tva formarna och gradda i mitten av ugnen i ca 12–15 minuter.
- Stall sedan formarna direkt i frysen i ca 45 minuter, tills kakan har stelnat. Ta under tiden fram glassen sa att den hinner bli lite mjuk.
- Ta fram den ena kakformen, skopa upp glass och fordela over kakan. Bred ut glassen med hjalp av en slickepott.
- Ta fram den andra kakan, lyft ur den ur formen och lagg kakan over glassen. Stall den tomma formen over kakan sa att allt pressas ihop lite grann. Stall in i frysen i minst två timmar.
Lyft upp kakan pa en skarbrada och skar i rutor.
Pistageglass utan glassmaskin
Du behöver:
100 g pistagekram
1 burk a 400 g kondenserad mjolk
4 dl gradde
12 dl pistagenotter
Torkade, ätbara blommor
Gör så här:
Blanda ut pistagekramen med kondenserad mjolk tills det är slatt.
Vispa gradden tills den formar mjuka toppar. Vand i pistagesmeten försiktigt.
Hall upp i en form och frys in i minst sex timmar.
Vid servering, stro over hackade pistagenotter och dekorera garna med torkade blommor innan.
Vill du ha tips på andra härliga, somriga recept? Det får du här.