Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så håller du salladen fräsch längre

06 jul, 2018
Mixad och färdigsköljd sallad.
Färdigskuren och sköljd sallad på påse är ett smidigt alternativ om du vill spara tid i köket. Med det här smarta tricket håller du din sallad fräsch längre!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att köpa färdigsköljd sallad på påse må vara en aning slött, men visst är det riktigt bekvämt när man helt enkelt inte orkar ta fram kniven, skärbrädan och durkslaget.

En nackdel med färdigskuren sallad i plastförpackning är dock att den tenderar att bli slemmig och förstörd efter bara några dagar i kylskåpet.

Men aldrig mer. Testa det här smarta knepet nästa gång du köper hem en påse sallad – det fungerar.

Håll din påssallad fräsch längre – steg för steg

  1. Öppna förpackningen.
  2. Lägg i några vikta ark hushållspapper bland salladen.
  3. Klart!

Hushållspappret suger upp fukten som annars förstör dina spänstiga salladsblad och gör att din påse håller ytterligare några dagar i kylskåpet.

Länk till våra goda recept på sallader >>

Sallader med räkor, avokado, lax och keso.
Sallader med räkor, avokado, lax och keso.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons