Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så här enkelt gör du chokladfondue i mikron

05 apr, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Chokladfondue var 80-talets stora hit och vi förstår verkligen varför. Det är en enkel efterrätt som binder samman middagssällskapet i en härlig social tillställning där alla doppar ur samma skål.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladfondue med jordgubbar och marshmallows. Foto: Shutterstock
Chokladfondue med jordgubbar och marshmallows. Foto: Shutterstock

Chokladfondue görs ofta i en speciell fonduegryta men det finns betydligt enklare sätt att avnjuta den på. Så här enkelt gör du efterrätten i mikron!

2 personer

Tid: 5 minuter

Du behöver:

4 msk mjölk

Ca 50 g choklad

Det du vill doppa i chokladfonduen: marshmallows, jordgubbar, kex

Fonduepinnar eller liknande för att kunna doppa

Gör så här:

Häll mjölken i en liten skål.

Värm i mikron i ca 1 minut på högsta effekt.

Bryt chokladen i mindre bitar och blanda ner i mjölken.

Annons

Värm i mikron i ytterligare 30 sekunder – eller tills chokladen är smält.

Rör om – och doppa!

Läs även: Stressa av med chokladmeditation

Via: Boulderlocavore
Via: Boulderlocavore

Receptkälla: Wikihow

Annons