Så lagar du en trendig vegetarisk bowl – med julens smaker
Smoothiebowl, açaíbowl och pokébowl – det senaste året har vi fått dille på att äta mat-, frukost- och mellanmålsblandningar ur en skål, så varför inte testa bowlkonceptet även till jul?
Läs också: 5 veganska recept till adventsfikan
Den här ovo-vegetariska bowlrätten med vegetarisk prinskorv, grönkål och srirachamajonnäs kombinerar julens smaker, men med en spännande twist.
Vegetarisk bowl med julens smaker
Ingredienser:
1 förpackning vegetarisk prinskorv, exempelvis Quorn prinskorv
200 g färsk grönkål
200 g edemamebönor, skalade
250 g halverade körsbärstomater
3 msk olivolja
1 citron, saften
Rostade sesamfrön
Salt och peppar
2 portioner
Srirachamajonnäs:
2 dl majonnäs
2-3 msk srirachasås
Gör så här:
Skär bort de grövsta stammarna från grönkålsbladen och skölj. Fräs i olja några minuter på medelvärme.
Ta bort grönkålen från spisen och ringla över olivolja och citronsaft. Tillsätt bönor och tomat, smaka av med salt och peppar.
Stek den vegetariska prinskorven enligt anvisningar.
Blanda majonnäs och srirachasåsen.
Lägg grönkål, bönorna, tomaten och prinskorven i en djup skål. Toppa med sesamfrön och srirachamjonnäsen.
Recept och foto: Quorn
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.