Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så lagar du en trendig vegetarisk bowl – med julens smaker

03 dec, 2017
Allt fler upptäcker fördelarna med att äta vegetariskt och särskilt under julens köttdignande dagar kan det kännas lockande med något fräscht. Sätt den här juliga bowlen på årets meny – enkel att göra och god att avnjuta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Smoothiebowl, açaíbowl och pokébowl – det senaste året har vi fått dille på att äta mat-, frukost- och mellanmålsblandningar ur en skål, så varför inte testa bowlkonceptet även till jul?

Läs också: 5 veganska recept till adventsfikan

Den här ovo-vegetariska bowlrätten med vegetarisk prinskorv, grönkål och srirachamajonnäs kombinerar julens smaker, men med en spännande twist.

Vegetarisk bowl med julens smaker

Ingredienser:

1 förpackning vegetarisk prinskorv, exempelvis Quorn prinskorv

200 g färsk grönkål

200 g edemamebönor, skalade

250 g halverade körsbärstomater

3 msk olivolja

1 citron, saften

Rostade sesamfrön

Salt och peppar
2 portioner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Srirachamajonnäs:

2 dl majonnäs

2-3 msk srirachasås

Gör så här:

Skär bort de grövsta stammarna från grönkålsbladen och skölj. Fräs i olja några minuter på medelvärme.

Ta bort grönkålen från spisen och ringla över olivolja och citronsaft. Tillsätt bönor och tomat, smaka av med salt och peppar.

Stek den vegetariska prinskorven enligt anvisningar.

Blanda majonnäs och srirachasåsen.

Lägg grönkål, bönorna, tomaten och prinskorven i en djup skål. Toppa med sesamfrön och srirachamjonnäsen.

Recept och foto: Quorn

Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

 

Annons