Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så smakar Årets Glögg 2024 från Stockholms Bränneri

16 okt, 2024
AvNami Kawakita
Så smakar Årets Glögg 2024 från Stockholms Bränneri
Stockholms Bränneri släpper sin tredje upplaga av Årets Glögg 2024 och denna gång har det vita mullbäret legat till grund för årets smak.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo
Drinkar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Idag släpper Stockholms Bränneri den tredje upplagan av sin årgångsglögg och 2024 års upplaga tar inspiration från traditionella glöggtillbehör, där framträdande smak av russin och mandel samsas med värmande toner av bakade äpplen.

Årets Glögg 2024 är gjord genom att infusera uppspritat äppelvin med vita mullbär. Sedan smaksätts vinet med kardemumma, lavendel, kakao och bittermandel. Tillsammans bildar de en värmande juldryck med båda familjära smaker och nya intryck som avnjuts bäst i sällskap av en öppen brasa eller levande ljus. Du kan antingen dricka den uppvärmd på det traditionella sättet med russin och mandlar eller kall på is som en julig fördrink. Det går även bra att toppa med lite lättvispad grädde följt av riven muskot – mums!

Annons
Årets Glögg 2024 från Stockholms Bränneri är gjord genom att infusera uppspritat äppelvin med vita mullbär.

– Det vita mullbäret skapade Årets Glögg 2024. Bäret ger en tydlig ton av sultanrussin och honung och öppnade dörren för flera av våra favoritsmakkombinationer, som torkad frukt och kakao samt honung och lavendel. När smakerna föll på plats slog det oss att vi synliggjort glöggens trotjänare: russin och mandel. Det känns tillfredsställande att hylla något så starkt traditionsbundet i en modern glöggtappning, berättar Erik Hasselgärde, produktutvecklingsansvarig på Stockholms Bränneri.

Annons

Förutom Årets Glögg 2024 så kommer bränneriets hyllade säsongscocktail Winter Negroni att finnas på hylla i ungefär hälften av alla Systembolagsbutiker, tillsammans med de alkoholfria drinkarna Winter Nogroni och Winter Spritz.

Årets Glögg 2024 (8452402) släpps i Systembolagets beställningssortiment 16 oktober och kostar 196 kr.

Årets Glögg 2024 (8452402) släpps i Systembolagets beställningssortiment 16 oktober och kostar 196 kr.

Foto: Petter Bäcklund

Annons