Så smakar vegetariska nyheten Pulled Oats
Pulled Oats är ett helt nytt typ av vegetariskt protein som nu nått Sverige. Precis som namnet avslöjar är produkten gjord på havre, men innehåller också baljväxter. Det färdiga vegetariska resultatet finns som neutral variant men också smaksatt med soltorkade tomater och persilja samt i en asiatisk version.
Läs också: Nya veganprodukten innehåller mer protein än kyckling
Men hur smakar pulled havre? ELLEs kompissajt MåBra har provat!
Pulled oats – naturell
Neutral smak och den enda förpackningen där man möjligtvis kan känna en svag smak av söt havre, men en liten beska rätar upp och hindrar tankarna från chokladbollar. Konsistensen är bitig, något smulig och ibland ”oumphig”. Den neutrala varianten kräver absolut kryddsättning. Vi använde den med stor framgång tillsammans med tacokryddor och traditionella tillbehör till tacomyset.
Betyg: 4 av 5
Pulled oats – tomater, rökt paprika och persilja
Den här smaksättningen har störst utmaning i panelen. Vi använde den barbeque-style och hjälpte upp den med hickorysmakande sås, sallad och grönsaker i pitabröd. Den serverades också med italienska baktankar tillsammans med smörfrästa gnocchi, färsk basilika, citronzest och persilja.
Betyg: 3 av 5
Pulled oats – ingefära och lime
Testpanelens favorit! Här hittar vi smaker av Thailand utan att skrämma bort barnen med för mycket hetta. Perfekt till en nudelsallad med färsk koriander, kryddsättningen gjorde den också till en snabb genväg i en gryta med kokosmjölk.
Betyg: 5 av 5
Recept: Vegansk tacofredag med Pulled Oats
Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen bjuder på Pita tostadas med spiskumminkryddad Pulled Oats, avokado & vegansk senapsmayo.
Artikeln publicerades först på MåBra.