Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saffransaoili

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0060_EMV1306.pdf

saffransaioli:

För att göra saffransaioli, lägg 1 ägg, 2 tsk vitvinsvinäger, 1/2 tsk dijonsenap och lite salt och peppar i en skål med höga kanter. Sätt stavmixern i mitten av skålen och starta den. Tillsätt 1 dl olivolja i en tunn stråle. Lyft långsamt stavmixern upp genom mixen till dess att den tjocknat till majonnäs. Mortla 1 vitlöksklyfta, 1/2 tsk cayennepeppar, 1 nypa saffran och lite salt tills det blir en jämn massa. Tillsätt i majonnäsen och blanda väl.

Annons