Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saffransdoftande skaldjurssoppa

10 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Här är det spanska kökets paellaliknande tjocka soppa, arroz à la marinera, som fått stå modell. Använd gärna blandningen av olika frysta skaldjur som finns i de flesta välsorterade frysdiskar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Saffransdoftande skaldjurssoppa.
Saffransdoftande skaldjurssoppa.

4 personer

Du behöver:

1 gul lök

1 vitlöksklyfta

smör eller olja (till stekning)

1/2 g saffran (1 kuvert)

1 1/2 liter fiskbuljong

2 dl rundkornigt ris

1 nät hjärtmusslor eller vongole (1 liter)

ev vitt vin/buljong

2 tomater

1 paket fryst grön sparris

1 förpackning fryst skaldjursmix (tinade)

1 förpackning frysta, skalade scampi/jätteräkor (tinade)

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och fräs dem i en klick smör eller olja i en kastrull. Rör ned saffran och häll på buljongen. Lägg i riset och låt det koka på svag värme i 20 min. Skölj och koka under tiden musslorna separat i en bottenskyla vatten/vitt vin eller buljong. Var noga med att alla musslor är väl stängda före kokning och väl öppnade efter kokning. Grovhacka tomaterna och skär sparrisen i mindre bitar. Lägg ned det i buljongen tillsammans med de tinade skaldjuren och jätteräkorna. Ge alltsammans ett rejält uppkok och blanda ned vongolemusslorna med spad. Servera i djupa tallrikar eller skålar.

Annons