Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saffranstryffel med vit choklad

19 dec, 2016
AvRedaktionen
Saffranstryffel med vit choklad.
Oemotståndliga saffranstryfflar med vit choklad. Testa själv – de här tryfflarna fullständigt smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

22 st

Tid: 25 minuter + tid för kylning

Du behöver:

400 g vit choklad

1 dl vispgrädde

1 kuvert saffran (1/2 g)

50 g smör i kuber

Gör så här:

  1. Hacka 200 g av chokladen.
  2. Värm grädden och häll över chokladen, rör tills den smält.
  3. Rör i saffran.
  4. Tillsätt smöret och rör tills det smält.
  5. Ställ smeten i kylen över natten eller i frysen ett par timmar.
  6. Smält resten av chokladen över vattenbad.
  7. Rulla små kulor av tryffelsmeten och rulla dem hastigt i chokladen.
  8. Låt stelna på smörpapper. Kyl igen.
Saffranstryffel med vit choklad.
Saffranstryffel med vit choklad.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons