Saffranstryffel med vit choklad
19 dec, 2016
AvRedaktionen
Oemotståndliga saffranstryfflar med vit choklad. Testa själv – de här tryfflarna fullständigt smälter i munnen!
Annons
22 st
Tid: 25 minuter + tid för kylning
Du behöver:
400 g vit choklad
1 dl vispgrädde
1 kuvert saffran (1/2 g)
50 g smör i kuber
Gör så här:
- Hacka 200 g av chokladen.
- Värm grädden och häll över chokladen, rör tills den smält.
- Rör i saffran.
- Tillsätt smöret och rör tills det smält.
- Ställ smeten i kylen över natten eller i frysen ett par timmar.
- Smält resten av chokladen över vattenbad.
- Rulla små kulor av tryffelsmeten och rulla dem hastigt i chokladen.
- Låt stelna på smörpapper. Kyl igen.
Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Annons