Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Lättbakad och superSaftig blåbärskaka

18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på saftig blåbärskaka
Letar du efter en lättlagad kaka att slänga ihop till efterrätt? Då har vi receptet för dig! Det här är en oförskämt god blåbärskaka som går snabbt att slänga ihop!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

så bakar du Saftig blåbärskaka

Snabb, lättbakad och supergod blåbärskaka.

Baka en saftig och enkel blåbärskaka

8 portioner

Du behöver:

60 g smör + lite till formen
2 ½ dl lättfil
1 stort ägg
2 3/4 dl (190 g) polenta
2 ½ dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
250 g blåbär

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Smöra en fyrkantig ugnsform, ca 20x22 cm.
  2. Smält smöret till degen på låg värme och låt det svalna. Blanda det smälta smöret med lättfil och ägg. Tillsätt polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör ner hälften av blåbären och blanda snabbt ihop smeten.
  3. Häll ner i ugnsformen och häll på resterande blåbär. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar och servera den ljummen.

Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes

Annons