Lättbakad och superSaftig blåbärskaka
18 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Letar du efter en lättlagad kaka att slänga ihop till efterrätt? Då har vi receptet för dig! Det här är en oförskämt god blåbärskaka som går snabbt att slänga ihop!
Annons
så bakar du Saftig blåbärskaka
Snabb, lättbakad och supergod blåbärskaka.
8 portioner
Du behöver:
60 g smör + lite till formen
2 ½ dl lättfil
1 stort ägg
2 3/4 dl (190 g) polenta
2 ½ dl vetemjöl
1 dl rörsocker
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
250 g blåbär
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Smöra en fyrkantig ugnsform, ca 20x22 cm.
- Smält smöret till degen på låg värme och låt det svalna. Blanda det smälta smöret med lättfil och ägg. Tillsätt polenta, mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör ner hälften av blåbären och blanda snabbt ihop smeten.
- Häll ner i ugnsformen och häll på resterande blåbär. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Kontrollera med en sticka att kakan är klar och servera den ljummen.
Recept: Natacha Arnoult Foto: Valéry Guedes
Annons