Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saftig kanelbullerulltårta

02 okt, 2015
AvCassandra Lindblom
Varför välja mellan kanelbullar och rulltårta när du kan slå två flugor i en smäll? Den här saftiga kanelbullerulltårta kommer garanterat att göra succé hos både stora och små!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Saftig kanelbullerulltårta.
Saftig kanelbullerulltårta.

Ca 15 skivor

Ingredienser:

3 ägg

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk stött kardemumma

1⁄2 dl mjölk

Garnering:

2 msk pärlsocker

Fyllning:

200 g smör

2 tsk vaniljsocker 1⁄2 dl florsocker

4 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250°. Klä en ugnsfast långpanna med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker pösigt.
  3. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma. Rör ner blandningen försiktigt och tillsätt mjölken. Rör varsamt till en jämn smet.
  4. Bred ut smeten i långpannan och strö över pärlsocker. Grädda genast i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter.
  5. Strö lite socker över kakan och stjälp genast upp den på papper eller bakduk. Dra av gräddningspapperet. Om det inte lossnar – pensla papperet med lite kallt vatten. 6. Blanda samman rumstempererat smör, vaniljsocker, florsocker och kanel och bred över den varma kakan. Rulla ihop från kortsidan, rulla ett bakplåtspapper om rulltårtan och låt den ligga med skarven nedåt. Skär i skivor.

Recept av Receptskaparna

Annons