Saftig mandel- och björnbärskaka
15 jul, 2015
AvRedaktionen
Saftiga björnbär gör den här kakan till en riktig favorit. Mandelmjölet ger den en fin nötig ton. Baka den gärna dagen innan!
Annons
4 personer
Tid: 45 minuter
Mandel- och björnbärskaka
3 ägg
75 g smält smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
2 dl färska eller frysta björnbär
Till servering:
1 dl färska eller frysta björnbär
1 msk florsocker
2 kvistar mynta
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Rör ihop alla ingredienser förutom bären. Vispa inte! Smöra och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter, med avtagbar kant. Häll i smeten och fördela sedan 2 dl av björnbären över hela kakan. Grädda kakan cirka 25 minuter i nedre delen av ugnen. Servera med resterande björnbär, pudra över florsocker och garnera med mynta.
Av: Sandra Hamilton
Styling: Isabelle Olander
Annons