Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Saftigt rödbetsbröd med chèvresmör

09 maj, 2016
AvRedaktionen
Saftigt rödbetsbröd med chèvresmör.
Riven rödbeta ger det här goda och saftiga brödet vacker marmorering och rustik smak. Servera gärna med ett gott chèvresmör.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rödbetsbröd

2 bröd

Tid: 1 timme och 30 minuter

Du behöver:

6 dl vatten

25 g jäst

1/2 dl olivolja

3 tsk salt

ca 1,6 liter vetemjöl special

1 riven rödbeta

1 dl pumpakärnor

2 krm torkad timja

Gör så här:

Blanda vatten, smulad jäst och olivolja i en bunke, gärna i en hushållsassistent. Tillsätt 1,4 liter av mjölet och salt och knåda till en smidig deg. Vänd ned riven rödbeta, pumpakärnor och timjan och låt jäsa under duk i 30 minuter. Häll upp på mjölat bakbord och dela upp degen i två lika stora bitar. Knåda degen och forma till två limpor. Låt jäsa på plåt eller i mjölade jäskorgar i ytterligare 30 min.

Grädda i 200 ° i 30 minuter, spraya med vatten några gånger under gräddningen för att få en knaprigare skorpa.

Chèvresmör

Rödbetor och chèvre är en kombination gjord i himlen! Så servera det här härliga smöret till rödbetsbrödet. Gott också att klicka på nykokta rödbetor.

Tid: 10 minuter

Du behöver:

75 g chèvreost utan kant

75 g smör

2 msk hackad persilja

Gör så här:

Mixa smör med ost med en stavmixer eller i en mixer. Vänd ned persilja.

Saftigt rödbetsbröd med chèvresmör.
Saftigt rödbetsbröd med chèvresmör.

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons