Sagolik sparrissoppa
16 apr, 2013
AvRedaktionen
Vi fick ett härligt recept på sparrissoppa från studenterna på restauranghögskolan i Umeå. Perfekt nu när sparrisen börjat dyka upp i butiken!
Annons
Sparrissoppa:
1/2 kg grön skalad sparris grovt skuren
1 stor schalottenlök, skivad
2 msk smör
1/2 dl vitt vin
1/2 l hönsbuljong
2 1/2 dl grädde
1 tsk socker
salt och peppar
Ostskum:
200 g riven parmesan
2 1/2 dl grädde
2 1/2 dl mjölk
Gör så här:
Fräs sparrisen i smör, krydda med lite salt, vitpeppar och socker, fyll på med buljongen och koka sparrisen mjuk, mixa helt slät. Tillsätt grädden och mjölken samt smöret koka upp igen justera tjockleken med hönsbuljong eller mjölk.
Låt parmesanosten smälta i vätskan och låt koka upp, mixa, sila. Vispa skummig med en liten lattevisp.
Servera i små koppar, glas eller kaffekopp. Klicka över parmesanskummet. God både kall, ljummen och varm som aptitretare, kall picknicksoppa i termos eller som en förrätt till middag.
Annons