Frisk sake och vitt-te-cocktail
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Sake är en japansk dryck som görs på polerat ris som sedan får jäsa. Många tror att sake ska drickas varm ,men det är fel. Drick den gärna kall eller som här; i en frisk cocktail med mynta och lime.
Annons
Sake och vitt te-smash-cocktail
Drycken sake vinner mark, likaså att smaksätta cocktails med det – eller andra klassiska asiatiska smaker som thaibasilika, yuzu, grönt eller vitt te eller skaka kokosgrädde till skum.
1 drink
Du behöver:
1 påse vitt te
1 dl myntablad
2 msk limesaft
1 msk flytande honung
4 cl sake
Sodavatten
Is
Gör så här:
- Koka upp 1 ½ dl vatten och lägg i tepåsen. Låt dra 4 minuter, ta sedan ur påsen och låt svalna.
- Muddla 4–5 myntablad, lime och honung i en shaker. Tillsätt sake och det vita teet. Rör om. Häll upp i ett glas med is, toppa med sodavatten och garnera med några myntablad.
Recept: Sofia Andersson Foto: Stockfood, Inge Skovdal, Columbus Leth
LÄS MER: Drömdrinkarna som förgyller din helg
Annons