Salad Nicoise med tonfisk och ägg
11 jun, 2017
AvRedaktionen
Gör en lite nyttigare Salad Nicoise genom att använda tonfisk i vatten, extra mycket grönsaker och light-dressing.
Annons
2 personer
Tid: 25 minuter
Ingredienser:
200 g färskpotatis (skrubbade och skurna i tjocka skivor)
2 ägg
100 g haricots verts
1 romansalladshuvud
8 körsbärstomater (halverade)
6 sardeller i olja
1 burk tonfisk i vatten
2 msk majonnäs light
salt och peppar
Gör så här:
Skala äggen och skär i klyftor. Skölj salladen och fördela på två tallrikar. Strö över bönor, potatisskivor, tomater och ägg. Torka av sardellerna med hushållspapper och lägg på salladen.
Bryt tonfisken i bitar med hjälp av en gaffel och fördela den över salladen. Blanda majonnäsen med 1 msk kallt vatten tills du får en slät dressing. Ringla över salladen, salta, peppra och servera.
Annons