Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Salad Nicoise med tonfisk och ägg

11 jun, 2017
AvRedaktionen
Gör en lite nyttigare Salad Nicoise med tonfisk och ägg.
Gör en lite nyttigare Salad Nicoise genom att använda tonfisk i vatten, extra mycket grönsaker och light-dressing.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Ingredienser:

200 g färskpotatis (skrubbade och skurna i tjocka skivor)

2 ägg

100 g haricots verts

1 romansalladshuvud

8 körsbärstomater (halverade)

6 sardeller i olja

1 burk tonfisk i vatten

2 msk majonnäs light

salt och peppar

Gör så här:

Skala äggen och skär i klyftor. Skölj salladen och fördela på två tallrikar. Strö över bönor, potatisskivor, tomater och ägg. Torka av sardellerna med hushållspapper och lägg på salladen.

Bryt tonfisken i bitar med hjälp av en gaffel och fördela den över salladen. Blanda majonnäsen med 1 msk kallt vatten tills du får en slät dressing. Ringla över salladen, salta, peppra och servera.

Salad Nicoise med tonfisk och ägg.
Salad Nicoise med tonfisk och ägg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons