Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika

14 maj, 2018
AvRedaktionen
Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.
Apelsindressing ger salladen en härligt frisk smak. Jättegott till jordgubbar. Lite spiskummin ger kryddighet och tar udden av det söta i salladen. Toppa med mandlar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 personer

Du behöver:

4 gemsallad eller hjärtsallad

3 apelsiner

1 kruka basilika

250 g jordgubbar

100 g mandlar

Apelsindressing:

3 apelsiner, saften

3/4 dl rapsolja

2 msk akaciahonung

salt

nymald svartpeppar

1 tsk stött spiskummin

Gör så här:

Skölj salladen och strimla den fint. Skala apelsinerna och skär dem i filéer så att alla vita lameller avlägsnas. Samla upp den saft som rinner av när du bearbetar apelsinerna. Den ska sedan användas till dressingen.

Hacka basilikan grovt. Ansa jordgubbarna och skiva dem. Rosta mandlarna i en torr panna och hacka dem sedan grovt. Lägg upp salladen på ett stort fat. Strö mandlar och jordgubbar över.

Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen vid servering.

Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.
Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika.

Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons