Sallad med jordgubbar, apelsin och basilika
14 maj, 2018
AvRedaktionen
Apelsindressing ger salladen en härligt frisk smak. Jättegott till jordgubbar. Lite spiskummin ger kryddighet och tar udden av det söta i salladen. Toppa med mandlar.
Annons
8 personer
Du behöver:
4 gemsallad eller hjärtsallad
3 apelsiner
1 kruka basilika
250 g jordgubbar
100 g mandlar
Apelsindressing:
3 apelsiner, saften
3/4 dl rapsolja
2 msk akaciahonung
salt
nymald svartpeppar
1 tsk stött spiskummin
Gör så här:
Skölj salladen och strimla den fint. Skala apelsinerna och skär dem i filéer så att alla vita lameller avlägsnas. Samla upp den saft som rinner av när du bearbetar apelsinerna. Den ska sedan användas till dressingen.
Hacka basilikan grovt. Ansa jordgubbarna och skiva dem. Rosta mandlarna i en torr panna och hacka dem sedan grovt. Lägg upp salladen på ett stort fat. Strö mandlar och jordgubbar över.
Blanda alla ingredienser till dressingen och slå den över salladen vid servering.
Av: Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Annons