Sallad med jordgubbar, getost och valnötter
6 personer
Du behöver:
6 dl jordgubbar
nymald svartpeppar
3/4 dl hallonbalsamico
100 g rucola
50 g romansallad
50 g flowersprouts
400 g getost
olivolja
flingsalt
Kanderade valnötter:
1 ½ msk strösocker
3 msk ljus sirap
1 dl valnötter
flingsalt
Gör så här:
Skär jordgubbarna i kvartsstora bitar, dra några varv med pepparkvarnen över och låt marinera i balsamico minst en kvart. Under tiden gör du nötterna: Smält socker och sirap i en varm stekpanna. Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta. Häll upp nötterna på en plåt med bakplåts- papper och baka i mitten av ugnen cirka 15 min, rör om var femte minut. Ta ut, salta lätt och låt svalna.
Lägg ruccola på ett fat, toppa med marinerade jordgubbar, smula över getost och ringla över olivolja. Strö över kanderade nötter, flingsalt och svartpeppar.
Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret
Foto: Jacob Fridholm