Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med jordgubbar, getost och valnötter

21 maj, 2018
AvRedaktionen
Sallad med jordgubbar, getost och valnötter.
Getost och jordgubbar är en mycket god kombination, även i en sallad. Passar som tillbehör, men även ensam som en förrätt med ett gott bröd till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Du behöver:

6 dl jordgubbar

nymald svartpeppar

3/4 dl hallonbalsamico

100 g rucola

50 g romansallad

50 g flowersprouts

400 g getost

olivolja

flingsalt

Kanderade valnötter:

1 ½ msk strösocker

3 msk ljus sirap

1 dl valnötter

flingsalt

Gör så här:

Skär jordgubbarna i kvartsstora bitar, dra några varv med pepparkvarnen över och låt marinera i balsamico minst en kvart. Under tiden gör du nötterna: Smält socker och sirap i en varm stekpanna. Häll i nötterna och vänd runt så de blir helt täckta. Häll upp nötterna på en plåt med bakplåts- papper och baka i mitten av ugnen cirka 15 min, rör om var femte minut. Ta ut, salta lätt och låt svalna.

Lägg ruccola på ett fat, toppa med marinerade jordgubbar, smula över getost och ringla över olivolja. Strö över kanderade nötter, flingsalt och svartpeppar.

Sallad med jordgubbar, getost och valnötter.
Sallad med jordgubbar, getost och valnötter.

Recept: Ebba von Sydow, Emilia de Poret

Foto: Jacob Fridholm

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons