Sallad med mathavre, jordgubbar och halloumi
14 aug, 2018
AvRedaktionen
Spännande sallad med mathavre, jordgubbar, halloumi och ugnsrostade körsbärstomater. Servera med en enkel och supergod tahinidressing.
Annons
4 personer
Du behöver:
4 kvistar körsbärstomater
5 msk olivolja
havssalt
nymald svartpeppar
200 g mathavre
500 g jordgubbar
1 granatäpple
1 knippe bladpersilja
2 kvistar mynta
1 citron, gärna ekologisk
1 nypa kajennpeppar
50 g solroskärnor
300 g halloumi
Tahinidressing:
2 dl yoghurt
1 tsk tahini
1 msk citronsaft
havssalt
nymald svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°. Pensla tomaterna med 1 msk av olivoljan och salta och peppra. Baka i ugnen ca 12 minuter.
- Koka mathavren efter anvisningarna på förpackningen.
- Ansa jordgubbarna och skär dem i kvartar. Skär itu granatäpplet, banka ut kärnorna, rensa bort de vita hinnorna.
- Plocka persilja och myntablad och hacka dem grovt. Riv citronskal och pressa ut saften. Blanda örter, citronskal och -saft med 3 msk olivolja och kajennpeppar så du får en marinad. Vänd ner de kokta korngrynen.
- Rosta solroskärnorna gyllene i en torr panna på medelvärme. Skär halloumin i 2 cm tjocka skivor. Häll 1 msk olivolja i en panna och stek osten gyllene på båda sidorna.
- Blanda tahinidressingen genom att röra ihop yoghurt, tahini och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp salladens ingredienser med tomater och halloumi på toppen. Servera med tahinidressing.
Recept & foto: Linn Grubbström
Annons