Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med avocado och nakenhavre

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0902-086-1

Sallad med avocado och nakenhavre

 

4 personer

Tid: ca 30 minuter

Nakenhavre gör den här vegetariska salladen både matig och lite annorlunda. Den kan även serveras med räkor, kyckling eller rökt lax – eller vad du vill.

3–4 portioner nakenhavre (hela korn)

2–3 mogna avokador

1–2 stjälkar selleri

50–100 broccoli

2 röda paprikor

3 msk olivolja

1 msk vinäger (vitvins- eller äppelcidervinäger)

salt och peppar

1 msk torkad oregano

1 msk majonnäs

1 påse färsk spenat

rödbetsgroddar (för dekoration)

Skölj och koka nakenhavren. Skala och skär avokadon, sellerin, broccolin och paprikan i mindre bitar. Lägg den kokta havren i en stor skål. Häll över olja och vinäger. Salta och peppra och tillsätt oregano. Blanda samman och rör ner majonnäs, grönsaker och avokado. Servera med färsk spenat. Strö över lite rödbetsgroddar för dekoration.

Annons