Sallad med avocado och nakenhavre
Sallad med avocado och nakenhavre
4 personer
Tid: ca 30 minuter
Nakenhavre gör den här vegetariska salladen både matig och lite annorlunda. Den kan även serveras med räkor, kyckling eller rökt lax – eller vad du vill.
3–4 portioner nakenhavre (hela korn)
2–3 mogna avokador
1–2 stjälkar selleri
50–100 broccoli
2 röda paprikor
3 msk olivolja
1 msk vinäger (vitvins- eller äppelcidervinäger)
salt och peppar
1 msk torkad oregano
1 msk majonnäs
1 påse färsk spenat
rödbetsgroddar (för dekoration)
Skölj och koka nakenhavren. Skala och skär avokadon, sellerin, broccolin och paprikan i mindre bitar. Lägg den kokta havren i en stor skål. Häll över olja och vinäger. Salta och peppra och tillsätt oregano. Blanda samman och rör ner majonnäs, grönsaker och avokado. Servera med färsk spenat. Strö över lite rödbetsgroddar för dekoration.