Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost
Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost
4 personer
Tid: 35 minuter
En urgod vegetarisk sallad. Ät den som den är eller tillsammans med lite kallskuret. Det funkar även med frysta haricots verts, men tina dem i så fall innan de rostas i ugnen.
500 g färskpotatis (eller småpotatis)
1 rödlök (strimlad)
1 dl svarta oliver med kärnor
200 g haricots verts (brytbönor)
3 msk olivolja
fl ingsalt och nymalen svartpeppar
250 g cocktailtomater
3–4 msk balsamicosirap
70 g rucola
200 g fetaost i lösvikt
Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen, skär den i halvor eller kvartar och lägg i långpanna. Blanda i lök, oliver och haricots verts. Häll på olja och generöst med salt och peppar. Blanda väl. Rosta i ugnen cirka 20 minuter tills potatisarna fått fi n färg runtom. Vänd en gång under tiden. Låt svalna en aning innan du blandar i tomater och balsamicosirap. Skölj och torka rucolan, vänd i den och smula i fetaost. Ringla över ytterligare balsamicosirap och droppa eventuellt över lite mer olja.