Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellemv0702-Picknick.indd

Sallad med balsampotatis, rucola och fetaost

4 personer

Tid: 35 minuter

En urgod vegetarisk sallad. Ät den som den är eller tillsammans med lite kallskuret. Det funkar även med frysta haricots verts, men tina dem i så fall innan de rostas i ugnen.

500 g färskpotatis (eller småpotatis)

1 rödlök (strimlad)

1 dl svarta oliver med kärnor

200 g haricots verts (brytbönor)

3 msk olivolja

fl ingsalt och nymalen svartpeppar

250 g cocktailtomater

3–4 msk balsamicosirap

70 g rucola

200 g fetaost i lösvikt

Sätt ugnen på 225°. Skrubba potatisen, skär den i halvor eller kvartar och lägg i långpanna. Blanda i lök, oliver och haricots verts. Häll på olja och generöst med salt och peppar. Blanda väl. Rosta i ugnen cirka 20 minuter tills potatisarna fått fi n färg runtom. Vänd en gång under tiden. Låt svalna en aning innan du blandar i tomater och balsamicosirap. Skölj och torka rucolan, vänd i den och smula i fetaost. Ringla över ytterligare balsamicosirap och droppa eventuellt över lite mer olja.

Annons