Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med citronstekt halloumi och krämig äggvinägrett

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
GAíÜSTKOCKEN.indd

Sallad med citronstekt halloumi och krämig äggvinägrett

4 personer

Huvudrätt

Tid: 25 minuter

”Det här är riktigt bra sommarmat. När en sallad blir lite matig är det väldigt nice. Halloumiknytena kan göras i förväg och serveras ljumna eller kalla, men absolut godast är de förstås nystekta.”

1 halloumiost

1 citron

2 msk olivolja

1 vitlöksklyfta (finhackad)

8 små filodegsark

sallad: blandad sallad efter smak

10 cocktailtomater

5 rädisor

2 msk pinjenötter

1 dl bondbönor (kokta)

krämig äggvinägrett:

2 kalla kokta potatisar (tärnade)

1 kokt ägg (tärnat)

1 msk Dijonsenap

1 msk hönsbuljong

1 msk vitvinsvinäger

1 dl olivolja

Annons

1 schalottenlök (finhackad)

1 vitlöksklyfta (pressad)

2 msk parmesan (riven)

salt och nymalen svartpeppar

Börja med att blanda dressingen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Strimla tomat och rädisor till salladen. Rosta pinjenötterna. Blanda alltsammans med grönsalladen och bondbönorna i en skål. Riv skalet från citronen och blanda med olivolja och vitlök. Skär halloumin i 8 halvcentimetertjocka skivor och klicka på lite citronolja på varje ostbit. Linda in i fi lodeg och stek frasigt. Lägg upp salladen på tallrikar och ringla dressingen över. Servera med halloumiknytena som på bilden.

AV: Pelle Johansson

Annons