Sallad med friterad strömming, ägg och potatis
Sallad med friterad strömming, ägg och potatis
4 personer
Strömmingen är panerad i grovt rågmjöl, och potatisen har fått kallna innan den blandas i salladen.
Därför är detta ett bra GI-val.
ca 250 g rensad strömming
4 ägg
300 g potatis
1/2 dl majonnäs
1 dl mini-fraiche 5 %
1 tsk fransk senap
salt och nymalen svartpeppar
1 ägg och 1 dl rågmjöl (till panering)
smör och olja till stekning (inte olivolja!)
1 rödlök
grön sallad (valfri sort)
citronklyftor (till servering)
Hårdkoka äggen och koka potatisen. Låt bägge svalna. Tärna potatisen grovt och blanda med majonnäs, mini-fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Dela strömmingen. Doppa dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek fi sken frasig, ca 1 minut på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla löken, skala och dela äggen. Lägg upp salladsblad, potatissallad och strimlad lök på tallrikarna. Fördela strömmingen över. Servera med citronklyftor.