Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med friterad strömming, ägg och potatis

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ellec0502 lsb

Sallad med friterad strömming, ägg och potatis

4 personer

Strömmingen är panerad i grovt rågmjöl, och potatisen har fått kallna innan den blandas i salladen.

Därför är detta ett bra GI-val.

ca 250 g rensad strömming

4 ägg

300 g potatis

1/2 dl majonnäs

1 dl mini-fraiche 5 %

1 tsk fransk senap

salt och nymalen svartpeppar

1 ägg och 1 dl rågmjöl (till panering)

smör och olja till stekning (inte olivolja!)

1 rödlök

grön sallad (valfri sort)

citronklyftor (till servering)

Hårdkoka äggen och koka potatisen. Låt bägge svalna. Tärna potatisen grovt och blanda med majonnäs, mini-fraiche och senap. Smaka av med salt och peppar. Dela strömmingen. Doppa dem i mjöl och sedan i uppvispat ägg. Hetta upp smör och olja i en panna. Stek fi sken frasig, ca 1 minut på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper. Strimla löken, skala och dela äggen. Lägg upp salladsblad, potatissallad och strimlad lök på tallrikarna. Fördela strömmingen över. Servera med citronklyftor.

Annons