Sallad med grillad gurka och rädisor
21 apr, 2020
AvRedaktionen
Bjud på somrig och frisk sallad full av smak! Denna sallad med grillad gurka och rädisor är perfekt när värmen drar in.
Annons
4 portioner
Sallad med grillad gurka och rädisor:
2 gurkor
16 rädisor
lite olivolja
30 g solrosfrön
100 g vitost
Salt och nymalen svartpeppar
Dressing:
1 ekologisk citron
1 msk senap
1 msk honung
½ dl olivolja
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Citronverbena, citrontimjan eller basilika
Gör så här:
- Halvera gurkorna och dela dem på längden så du får 8 bitar.
- Skölj och ansa rädisorna men behåll gärna lite grönt på toppen.
- Droppa lite olivolja över gurkbitarna och grilla på hög värme med snittytan nedåt i ca 4 minuter.
- De ska endast grillas på ena sidan.
- Ta från värmen och krydda med salt och peppar.
- Droppa lite olivolja över rädisorna och grilla dem ett par minuter.
- Riv citronskalet och pressa ut saften.
- Rör ihop senap, citronsaft, rivet citronskal, honung och olivolja till en jämn dressing.
- Smaka av med salt och peppar.
- Lägg solrosfröna i en kastrull, täck dem med vatten och salta lätt.
- Koka upp och låt småkoka tills allt vatten dunstat bort.
- Smaka av med olivolja.
- Fördela gurka och rädisor på ett fat.
- Häll lite dressing över.
- Klicka på vitost och strö kokta solrosfrön över.
- Garnera med rikligt med hackad citronverbena eller annan grön ört.
Av: Mikkel Karstad
Foto: Aller media DK
LÄS MER:
Sallad med grillade aprikoser och serranoskinka
Annons