Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med grillad sparris, mozzarella och krutonger

29 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Snabblagad och raffinerad vegetarisk sallad som passar bra som förrätt, eller som lättlunch kompletterad med t ex rökt skinka.

1 knippa färsk grön sparris

2 mozzarellaostar (helst buffelmozzarella)

1 ask rucola (ca 100 g)

Krutonger:

4 skivor vitt formbröd

olivolja

nymalen svartpeppar

Kaprisdressing:

1 knippa bladpersilja (grovt hackad)

1 dl olivolja

2 msk kapris

1/2 citron (saften)

salt och nymalen svartpeppar

Börja med krutongerna. Sätt ugnen på 200°. Kantskär brödet, skär det i tärningar och lägg på en bakpappersklädd plåt.

Pensla krutongerna med olja och ta några tag med peppar-kvarnen över. Sätt in i ugnen tills de fått färg, ca 10 min.

Annons

Skär bort den nedersta, träiga delen på sparrisen och koka 3–4 min i lite vatten. Låt rinna av, och grilla den hastigt i het grillpanna. Skär/riv mozzarellan i bitar. Skölj rucolan och fördela den på fyra tallrikar. Lägg sparris, mozzarella och krutonger ovanpå. Skölj persiljan och skär bort stjälkarna. Kör persilja och olivolja i mixer. Häll över i en liten kastrull och hetta upp på medelvärme. Tillsätt kapris och citronsaft, smaka av med salt och peppar, kanske behövs ytterligare olivolja eller citronsaft. Häll den varma dressingen över salladen och servera direkt.

Annons