Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med grillade grönsaker, kryddig korv och halloumi

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0803-084-1

Sallad med grillade grönsaker, kryddig korv och halloumi

4 personer

Grilla eller ugnsbaka dina favoritgrönsaker och blanda i en härlig sallad med smakrik korv och salt halloumiost. Matvete, matkorn eller grov bulgur är ett bra alternativ till potatis. En sötare vinägrett, med honung och en gnutta kanel i, är gott till.

400 g merguezkorv

200 g halloumiost

800 g grönsaker (t ex zucchini, aubergine, sparris, röd paprika, tomat, lök)

400 g kokt färskpotatis

ev olivolja (till pensling)

salt, svartpeppar

4 nävar sallad (t ex rucola, röd mangold, grönsallad, mizuna)

1/2 kruka basilika

1 näve pumpafrön (gärna tamarirostade)

ätbara blommor till garnering (t ex kryddtagetes, blomsterkrasse, gurkört, ringblommor)

Grilla merguez, halloumi och grönsaker på grillen tills de är färdiga. Lägg sist på kokta färskpotatisar. Pensla med olivolja vid behov. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg sallad i botten på ett fat. Lägg på de ljumna grillade grönsakerna. Toppa med basilika och pumpafrön. Häll över en söt vinägrett. Garnera ev med ätbara blommor.

Annons