Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella
25 maj, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
Härlig sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella – alldeles perfekt till grillat!
Annons
Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella
Kombinationen av mynta och basilika ger frisk smak, men vill du variera kan du byta myntan mot oregano och mozzarellan mot fetaost.
4 portioner
Du behöver:
6 nektariner
Olja, till pensling
600 g jordgubbar
200 g små mozzarellabollar
4 msk balsamicoglaze
1 näve färsk mynta
1 näve färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Skölj nektarinerna, halvera dem och ta ut kärnan. Skär i klyftor. Pensla dem med lite olja och grilla dem snabbt på grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i skivor.
- Lägg upp frukterna och den avrunna mozzarellan på ett fat. Ringla över balsamico och krydda med flingsalt och svartpeppar. Skölj och plocka örterna och lägg över salladen. Servera.
Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner
Annons