Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella

25 maj, 2022
AvLine Holt Nielsen
AvGitte Heidi Rasmussen
AvEmma Martiny
Recept på sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella
Härlig sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella – alldeles perfekt till grillat!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegansk chokladmousseBrand logo
Vegansk chokladmousse

Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella

Kombinationen av mynta och basilika ger frisk smak, men vill du variera kan du byta myntan mot oregano och mozzarellan mot fetaost.

Sallad med jordgubbar, grillad nektarin och mozzarella passar utmärkt till grillat

4 portioner

Du behöver:

6 nektariner
Olja, till pensling
600 g jordgubbar
200 g små mozzarellabollar
4 msk balsamicoglaze
1 näve färsk mynta
1 näve färsk basilika
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Skölj nektarinerna, halvera dem och ta ut kärnan. Skär i klyftor. Pensla dem med lite olja och grilla dem snabbt på grillen. Skölj och snoppa jordgubbarna, skär i skivor.
  2. Lägg upp frukterna och den avrunna mozzarellan på ett fat. Ringla över balsamico och krydda med flingsalt och svartpeppar. Skölj och plocka örterna och lägg över salladen. Servera.

Foto: Betina Hastoft, Winnie Methmann, Lisa Björner

Annons