Sallad med krispiga grönsaker
25 maj, 2022
AvAnna Wendt
Oavsett om du har en egen trädgård att skörda eller inte så är denna gröna sallad med säsongens krispiga grönsaker ett måste på alla middagsbord!
Annons
sallad med Krispiga grönsaker
Säsongens krispiga grönsaksskörd rakt på en tallrik!
4-6 bufféportioner
Du behöver:
1 knippe sparris
1 knippe rädisor
1 gurka
1 ask sockerärter
1 liten rödlök
Ca 70 g valfri sallad, t ex mâche, spenat eller blandsallad
Färska örter, t ex dill
Flingsalt
Dressing:
1/2 dl olivolja
2-3 msk vitvinsväger
1 tsk honung
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Ansa sparrisen och koka den 1 minut i saltat vatten. Häll av och kyl ner i isvatten.
- Ansa och skölj rädisorna, dela dem i mindre bitar. Hyvla gurkan med en osthyvel eller mandolin. Strimla eller halvera sockerärterna. Skala rödlöken och skiva den tunt. Blanda alltsammans med salladen på ett fat eller i en serveringsskål. Toppa med valfria färska örter.
- Vispa ihop ingredienserna till dressingen och ringla den över salladen strax före servering.
Foto: Lisa Björner
Annons