Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med mynta, melon och parmesan

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Smarrigt tillbehör med massor av smak! Passar lika bra som ensamrätt tillsammans med en bit gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sallad med mynta, melon och parmesan.
Sallad med mynta, melon och parmesan.

4 personer

Tid: ca 15 min

Du behöver:

30 g valnötter

150 g blandad valfri sallad

1/2 galiamelon

1 kruka färsk mynta (gärna med blommor)

20 g parmesan (i tunna skivor)

jungfruolja

balsamvinäger (gärna en krämig variant)

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg den på ett stort fat. Dela melonen i kuber och strö dem över salladen. Toppa med färsk mynta – använd gärna blommorna på växten om det finns – flagad parmesan och valnötter. Ringla över lite god olivolja, gärna med citronsmak och en god balsamvinäger. Salta och peppra.

Annons