Sallad med mynta, melon och parmesan
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Smarrigt tillbehör med massor av smak! Passar lika bra som ensamrätt tillsammans med en bit gott bröd.
Annons
4 personer
Tid: ca 15 min
Du behöver:
30 g valnötter
150 g blandad valfri sallad
1/2 galiamelon
1 kruka färsk mynta (gärna med blommor)
20 g parmesan (i tunna skivor)
jungfruolja
balsamvinäger (gärna en krämig variant)
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Skölj salladen och låt den rinna av. Lägg den på ett stort fat. Dela melonen i kuber och strö dem över salladen. Toppa med färsk mynta – använd gärna blommorna på växten om det finns – flagad parmesan och valnötter. Ringla över lite god olivolja, gärna med citronsmak och en god balsamvinäger. Salta och peppra.
Annons