Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts
13 jan, 2018
AvRedaktionen
Varmrökt lax är en snabb och god genväg till en matig sallad. Här med sötpotatis, krämiga ägg och vitlöksstekt haricots verts.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g potatis
2 små sötpotatisar
2 ägg
300 g haricots verts (frysta)
2 msk smör
2 vitlöksklyftor (finhackade)
salt och peppar
500 g varmrökt lax i bit
1 ask babyspenat
1 dl torkat äpple (från t ex Renée Voltaire)
3 msk pumpafrön
Senapsdressing:
1 1/2 msk fransk senap
4 msk olivolja
2 msk vit balsamvinäger
salt, peppar och en gnutta socker
Gör så här:
- Skrubba potatisen och skär den i halvor. Skala och tärna sötpotatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när det är 5 minuter kvar på koktiden lägger du i sötpotatisen och kokar färdigt.
- Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen medan den är lite varm.
- Koka äggen krämiga, 6–7 minuter.
- Förväll haricots verts mjuka och fräs dem snabbt i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar.
- Dela laxen i bitar. Varva potatis, bönor, lax och spenat. Toppa med äpple, pumpafrön och ägg.
Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad
Annons