Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts

13 jan, 2018
AvRedaktionen
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.
Varmrökt lax är en snabb och god genväg till en matig sallad. Här med sötpotatis, krämiga ägg och vitlöksstekt haricots verts.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g potatis

2 små sötpotatisar

2 ägg

300 g haricots verts (frysta)

2 msk smör

2 vitlöksklyftor (finhackade)

salt och peppar

500 g varmrökt lax i bit

1 ask babyspenat

1 dl torkat äpple (från t ex Renée Voltaire)

3 msk pumpafrön

Senapsdressing:

1 1/2 msk fransk senap

4 msk olivolja

2 msk vit balsamvinäger

salt, peppar och en gnutta socker

Gör så här:

  1. Skrubba potatisen och skär den i halvor. Skala och tärna sötpotatisen. Koka potatisen i lättsaltat vatten, när det är 5 minuter kvar på koktiden lägger du i sötpotatisen och kokar färdigt.
  2. Blanda samman ingredienserna till dressingen och häll den över potatisen medan den är lite varm.
  3. Koka äggen krämiga, 6–7 minuter.
  4. Förväll haricots verts mjuka och fräs dem snabbt i smör och vitlök. Krydda med salt och peppar.
  5. Dela laxen i bitar. Varva potatis, bönor, lax och spenat. Toppa med äpple, pumpafrön och ägg.
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.
Varmrökt laxsallad med sötpotatis, ägg och haricots verts.

Recept: Ylva Bergqvist
Foto: Matilda Lindeblad

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons