Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med rabarber och hälleflundra

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
EC202 rabarber

Sallad med rabarber och hälleflundra

4 personer

Annorlunda sallad med sötsyrlig rabarber, rökt fisk och smakrika salladssorter.

Rökt hälleflundra kan vara svår att få tag på. Rökt lax går annars bra.

4 stjälkar rabarber (gärna rosa)

25 g smör

2 msk socker

1 1/2 msk balsamvinäger

svartpeppar

150 g rucola

1 huvud radicchio (eller annan smakrik sallad)

200 g färsk grön sparris

200 g rökt hälleflundra

1/2 apelsin (strimlor av skalet)

2–3 stjälkar röd basilika

dressing:

1 dl olivolja

saften av 1/2 apelsin

2 msk honung

1 msk dijonsenap

salt och peppar

Skölj, ansa och skala rabarbern och skär den i 5 cm långa bitar. Smält smöret i en stekpanna och bryn rabarbern i ca 4 min, den får inte bli för mosig. Tillsätt sockret, rör om och låt karamellisera. Slå över balsamvinägern efter ca 1 minut. Peppra. Ta av pannan från värmen. Snygga till rucolan. Skölj radicchion och skär bladen i mindre bitar. Skölj sparrisen, skär bort den grövsta delen nertill och dela den längs med. Koka cirka 3 minuter i lättsaltat vatten. Skär hälleflundran i mycket tunna skivor. Vispa ihop dressingen och smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, sparris, hälleflundra och rabarber på fyra tallrikar. Skeda dressingen över. Dekorera med apelsinstrimlor och basilikablad.

Annons