Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad med tonfisk, bönor och sardeller

09 jul, 2014
AvRedaktionen
Somrig sallad med sälta. Tonfisk, bönor och sardeller får sällskap av rödlök, cocktailtomater, bladsallat och ägg. Toppa med en god vinägrett.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sallad med tonfisk, bönor och sardeller.
Sallad med tonfisk, bönor och sardeller.

4 personer

Tid: 15 minuter

Du behöver:

400 g kokta stora vita bönor (från burk går bra)

200 g edamamebönor (färskfrysta sojabönor)

1 burk, 200 g, tonfisk i olja

1 rödlök (skivad)

200 g cocktailtomater i olika färger (halverade)

10 sardellfiléer av god kvalitet

2 mjukkokta ägg

50 g bladsallat

flingsalt och nymald svartpeppar

Vinägrett:

1 dl olivolja

2 msk rödvinsvinäger

1 tsk fransk senap

1 riven vitlöksklyfta

Gör så här:

Börja med att blanda vinägretten. Skölj bönorna och låt de rinna av om du använder från burk. Tillsätt edamamebönor och tonfi sken med oljan kvar. Lägg i rödlök, tomater och sardeller. Blanda i lite av vinägretten och servera resten till. Skala och klyfta äggen. Lägg upp salladsbladen på ett fint fat och lägg tonfiskssalladen över. Dekorera med ägghalvorna. Strö på lite salt och nymald peppar.

Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Annons