Sallad med tonfisk, bönor och sardeller
4 personer
Tid: 15 minuter
Du behöver:
400 g kokta stora vita bönor (från burk går bra)
200 g edamamebönor (färskfrysta sojabönor)
1 burk, 200 g, tonfisk i olja
1 rödlök (skivad)
200 g cocktailtomater i olika färger (halverade)
10 sardellfiléer av god kvalitet
2 mjukkokta ägg
50 g bladsallat
flingsalt och nymald svartpeppar
Vinägrett:
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk fransk senap
1 riven vitlöksklyfta
Gör så här:
Börja med att blanda vinägretten. Skölj bönorna och låt de rinna av om du använder från burk. Tillsätt edamamebönor och tonfi sken med oljan kvar. Lägg i rödlök, tomater och sardeller. Blanda i lite av vinägretten och servera resten till. Skala och klyfta äggen. Lägg upp salladsbladen på ett fint fat och lägg tonfiskssalladen över. Dekorera med ägghalvorna. Strö på lite salt och nymald peppar.
Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom