Sallad med sparris, apelsin och parmesanflarn
6 personer
Tid: 30 minuter
Sallad:
1 knippe sparris (blancherade)
50 g riven parmesan
150 g vattenkrasse
1 handfull rosésallad
2 apelsiner (fileade klyftor som fått rinna av i en sil, saften sparas
12 svarta oliver (urkärnade)
Tips! Blanchera betyder att lägga i kallt vatten och ge ett snabbt uppkok. Vattenkrasse kan ersättas med rucula.
Dressing:
1 msk sherryvinäger
2 msk saft av apelsinerna (se ovan)
1 tsk dijonsenap
4 msk olivolja
1 tsk socker
flingsalt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Lägg parmesanen i 6 lika stora högar på en bakpappersklädd plåt och platta ut dem till cirklar. Baka i ugnen i cirka 6–8 minuter tills de är gyllene. Ta ut dem och låt dem stå i någon minut, placera dem sedan på ett galler för att svalna helt. Vispa ihop ingredienserna till dressingen i en skål. Arrangera vattenkrasse, rosésallad, sparris, apelsinklyftor och oliver i högar på en tallrik. Ringla över dressingen och servera med parmesanflarnet.
Recept: Jennifer Joyce
Foto: Michael Paul