Sallad niçoise med sparris och marinerade tomater
4 portioner
Du behöver:
2 knippen grön sparris
2 burkar tonfisk i olja
Marinerade tomater och oliver:
1 klyfta vitlök
1 msk vitvinsvinäger
½ dl olivolja
salt och svartpeppar
400 g körsbärstomater
75 g svarta oliver
Garnering:
1 kruka färsk basilika
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
1. Skala och pressa eller riv vitlöken.
2. Vispa ihop vinäger, vitlök och olivolja i en skål, smaka av med salt och peppar.
3. Skölj tomaterna och skär dem i kvartar.
4. Vänd ner i dressingen tillsammans med de svarta oliverna. Låt stå och dra medan du förbereder resten.
5. Skölj sparrisarna och bryt av de nedersta träiga delarna och kasta dem.
6. Koka upp lättsaltat vatten.
7. Sjud sparrisarna i 2 minuter.
8. Öppna konserverna och låt tonfisken rinna av.
9. Fördela de förvällda sparrisarna på 4 tallrikar.
10. Toppa med tonfisk och fördela marinerade tomater och oliver över.
11. Strö basilika över och servera gärna med gott bröd till.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen
LÄS MER:
Laxtartar med grillad sparris och krutonger