Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso

16 apr, 2017
AvRedaktionen
Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.
En klassisk Sallad Nicoise består bland annat av tonfisk och ägg. Här har vi tillsatt keso för extra mättnad och protein. Servera gärna med ett gott bröd.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Ingredienser:

250 g Keso Supermini 0,2%

50 g sardellfiléer

200 g frysta haricots verts

200 g tonfisk i olja

3 kokta potatisar

1 rödlök

2 mjukkokta ägg (7 minuter)

200 g blandad grönsallad

2 msk kapris

cirka 12 svarta oliver

svartpeppar

2 msk olivolja

1 citron

Gör så här:

Koka haricots verts och spola dem kalla. Låt tonfisken rinna av och dela i bitar. Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen. Lägg upp allt på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med peppar.

Mosa sardellerna och blanda med keso. Servera salladen med kesoröran och citronklyftor.

Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.
Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso.

Recept och foto: Arla

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons