Sallad Nicoise med tonfisk, ägg och keso
16 apr, 2017
AvRedaktionen
En klassisk Sallad Nicoise består bland annat av tonfisk och ägg. Här har vi tillsatt keso för extra mättnad och protein. Servera gärna med ett gott bröd.
Annons
4 portioner
Ingredienser:
250 g Keso Supermini 0,2%
50 g sardellfiléer
200 g frysta haricots verts
200 g tonfisk i olja
3 kokta potatisar
1 rödlök
2 mjukkokta ägg (7 minuter)
200 g blandad grönsallad
2 msk kapris
cirka 12 svarta oliver
svartpeppar
2 msk olivolja
1 citron
Gör så här:
Koka haricots verts och spola dem kalla. Låt tonfisken rinna av och dela i bitar. Skala och skiva potatis, lök och ägg. Strimla salladen. Lägg upp allt på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med peppar.
Mosa sardellerna och blanda med keso. Servera salladen med kesoröran och citronklyftor.
Recept och foto: Arla
Annons